Daimler en Renault-Nissan nemen in het kader van de aangekondigde samenwerking een – bescheiden – belang in elkaars bedrijf. Daimler koopt 3,1 procent in Renault/Nissan terwijl die beide bedrijven elk 1,55 procent van de aandelen Daimler opnemen. Het belang van Renault in Nissan loopt daarmee terug van 44,3 naar 43,2 procent. De drie autofabrikanten gaan samen elektrische auto’s, personenauto’s en bestelwagens ontwikkelen. Bovendien gaan ze diesel- en benzinemotoren bouwen voor kleine modellen zoals de Smart van Daimler en de Twingo van Renault. Daimler gaat ook motoren leveren voor Infiniti, het topmerk van Nissan.

Allianties en overnames zijn aan de orde van de dag. Pas geleden nam het Chinese Geely het Zweedse Volvo over van Ford. Is dat goed voor een Europees premiummerk als Volvo? Zal het opbloeien dankzij nieuwe investeringen of zal het uiteindelijk ten onder gaan aan de regelzucht van moeder Geely en het verlies van imago? 

Stem mee op de poll, rechts onderop de homepage van deze site.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding