De autoverkopen waren in maart zelfs hoger dan het vorige record in januari, toen de autoproducenten 1,66 miljoen auto’s verkochten. Over de eerste drie maanden stegen de verkopen met 71,8 procent vergeleken met een jaar eerder tot 4,61 miljoen stuks. De afzet van personenauto’s steeg in maart met 63,2 procent in vergelijking met een jaar eerder tot 1,26 miljoen. In het eerste kwartaal namen de verkopen zelfs toe met 76,3 procent tot 3,52 miljoen auto’s.

China passeerde vorig jaar de Verenigde Staten als grootste automarkt ter wereld. Autoproducenten verkochten in 2009 in het Aziatische land in totaal 13,6 miljoen auto’s. China is ook een grote afzetmarkt voor buitenlandse automakers sinds de automarkt in westerse landen door de economische crisis is ingestort.

Het Amerikaanse General Motors zag de verkopen in China in maart met 68 procent stijgen tot 230.048 stuks. Over het eerste kwartaal stegen de verkopen zelfs met 71 procent tot 623.546 auto’s. Ook Ford Motor profiteerde, met 84 procent meer verkopen in de eerste drie maanden tot 153.362, terwijl Toyota Motors 61.200 auto’s verkocht, een stijging van 33 procent. Ook Daimler’s Mercedes Benz zag de verkopen in China de eerste 3 maanden meer dan verdubbelen tot 23.610 vergeleken met een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding