Haken en ogen aan overname Volkswagen-Porsche

De fusie van Volkswagen met Porsche Automobil Holding SE is niet vrij van juridische en belastingtechnische risico’s, zo blijkt uit de prospectus van Volkswagen die is uitgegeven voor de aandelenuitgifte van vorige maand. Volkswagen kondigde toen aan dat het 65 miljoen preferente aandelen gaat uitgeven om ongeveer vier miljard euro op te halen om de overname te financieren, zo meldt Automotive News.

Maar de risico’s komen van de hoek van de belastingen en van juridische claims van hedge funds die de voormalige directieleden van Porsche beschuldigen van manipulatie van de kapitaalmarkt toen Porsche probeerde Volkswagen over te nemen. De risico’s zouden tot resultaat kunnen hebben dat de geplande fusie tussen beide bedrijven moet worden uitgesteld tot 2012, aldus Volkswagen in de prospectus. Maar een woordvoerder van Volkswagen zei vorige week dat de plannen niet gewijzigd zijn.     

In januari heeft een groep investeerders Porsche en de twee voormalige topbestuursleden Wiedeking en Härter aangeklaagd. De groep beschuldigt Porsche van fraude die de investeerders een schadepost opleverde van een miljard euro.

Volkswagen heeft afgelopen december al 49,9 procent van sportwagenfabrikant Porsche AG verworven voor 3,9 miljard euro. Volkswagen heeft Porsche AG en Porsche Holding (Europa’s grootste autodealergroep) tezamen gewaardeerd op een totaal van 16 miljard euro.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Haken en ogen aan overname Volkswagen-Porsche - Automobielmanagement.nl

Haken en ogen aan overname Volkswagen-Porsche

De fusie van Volkswagen met Porsche Automobil Holding SE is niet vrij van juridische en belastingtechnische risico’s, zo blijkt uit de prospectus van Volkswagen die is uitgegeven voor de aandelenuitgifte van vorige maand. Volkswagen kondigde toen aan dat het 65 miljoen preferente aandelen gaat uitgeven om ongeveer vier miljard euro op te halen om de overname te financieren, zo meldt Automotive News.

Maar de risico’s komen van de hoek van de belastingen en van juridische claims van hedge funds die de voormalige directieleden van Porsche beschuldigen van manipulatie van de kapitaalmarkt toen Porsche probeerde Volkswagen over te nemen. De risico’s zouden tot resultaat kunnen hebben dat de geplande fusie tussen beide bedrijven moet worden uitgesteld tot 2012, aldus Volkswagen in de prospectus. Maar een woordvoerder van Volkswagen zei vorige week dat de plannen niet gewijzigd zijn.     

In januari heeft een groep investeerders Porsche en de twee voormalige topbestuursleden Wiedeking en Härter aangeklaagd. De groep beschuldigt Porsche van fraude die de investeerders een schadepost opleverde van een miljard euro.

Volkswagen heeft afgelopen december al 49,9 procent van sportwagenfabrikant Porsche AG verworven voor 3,9 miljard euro. Volkswagen heeft Porsche AG en Porsche Holding (Europa’s grootste autodealergroep) tezamen gewaardeerd op een totaal van 16 miljard euro.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding