GM en VW verhogen targets voor Chinese markt

Volkswagen en General Motors hebben gisteren hun verkooptargets voor de Chinese markt verhoogd nu de verkopen daar maar blijven stijgen.

In het eerste kwartaal nam de verkoop in China toe tot ruim drieënhalf miljoen stuks, 76 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2009, zo meldt de Chian Association of Automobile Manufacturers.  De GM-baas voor China, Kevin Wale, denkt dat hij dit jaar een afzet van twee miljoen stuks kan realiseren in China, dat is vier jaar eerder dan gepland. Men verwacht dat in China dit jaar 17 miljoen auto’s worden verkocht, een kwart meer dan de 13,6 miljoen van vorig jaar maar GM denkt dat het zal uitkomen op 15,5 tot 16,0 miljoen.

Volkswagen zei dat het zijn verkoopdoelstelling verhoogt omdat de aantallen in het eerste kwartaal (457 duizend) 61 procent hoger waren dan in dezelfde periode van vorig jaar.

 

Geely, de grootste Chinese private autofabrikant,  heeft 68 procent meer auto’s verkocht. Het bedrijf verwacht over het hele jaar een groei van 22 procent te kunnen realiseren waardoor het zal uitkomen op vierhonderdduizend stuks. Geely, dat onlangs Volvo kocht van Ford, denkt dat het Zweedse merk in het vierde kwartaal al quitte kan draaien.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM en VW verhogen targets voor Chinese markt - Automobielmanagement.nl

GM en VW verhogen targets voor Chinese markt

Volkswagen en General Motors hebben gisteren hun verkooptargets voor de Chinese markt verhoogd nu de verkopen daar maar blijven stijgen.

In het eerste kwartaal nam de verkoop in China toe tot ruim drieënhalf miljoen stuks, 76 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2009, zo meldt de Chian Association of Automobile Manufacturers.  De GM-baas voor China, Kevin Wale, denkt dat hij dit jaar een afzet van twee miljoen stuks kan realiseren in China, dat is vier jaar eerder dan gepland. Men verwacht dat in China dit jaar 17 miljoen auto’s worden verkocht, een kwart meer dan de 13,6 miljoen van vorig jaar maar GM denkt dat het zal uitkomen op 15,5 tot 16,0 miljoen.

Volkswagen zei dat het zijn verkoopdoelstelling verhoogt omdat de aantallen in het eerste kwartaal (457 duizend) 61 procent hoger waren dan in dezelfde periode van vorig jaar.

 

Geely, de grootste Chinese private autofabrikant,  heeft 68 procent meer auto’s verkocht. Het bedrijf verwacht over het hele jaar een groei van 22 procent te kunnen realiseren waardoor het zal uitkomen op vierhonderdduizend stuks. Geely, dat onlangs Volvo kocht van Ford, denkt dat het Zweedse merk in het vierde kwartaal al quitte kan draaien.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding