Volvo Cars grootste autofabriek in België

Niet langer Ford Genk, maar Volvo Cars in Gent is de grootste autofabriek van België.

Bij General Motors in Antwerpen werd een nieuw laagterecord bereikt, terwijl Audi Brussels zich voorbereidt op de A1. Die conclusie kan worden getrokken op basis van de productiecijfers van het eerste kwartaal van de autofabrieken.

Bij Volvo Cars in Gent werden tijdens de eerste 3 maanden van 2010 afgerond 57.600 auto’s gebouwd, ruim een derde meer dan in dezelfde periode in 2009. Daarmee herstelt de fabriek na 2 jaar van flinke volumedalingen. Vooral de cross-over annex SUV XC60, maar ook de kleinere modellen C30 en V50 doen het goed. In de loop van dit kwartaal gaat de 2e generatie S60 in productie in Gent.

De productie bij Ford in Genk daalde met 2 procent tot 43.389 stuks. Dat heeft te maken met de opstartfase van de vernieuwde modellen van Galaxy en S-Max. Het belangrijkste model van de fabriek, de Mondeo, zal in het 3e kwartaal een ingrijpende facelift ondergaan.

Bij General Motors Belgium in Antwerpen rolden afgelopen kwartaal 17.089 auto’s van de band, een nieuw dieptepunt. Twee jaar geleden produceerde de fabriek nog meer dan 45.000 stuks per kwartaal. De productie in de met sluiting bedreigde fabriek bestaat alleen nog uit modellen van de oude Astra generatie.

Bij Audi Brussels zakte de productie met ruim 28 procent tot nauwelijks meer dan 10.000 stuks. Men beschouwt er het eerste kwartaal als louter een overgangsperiode waarin de fabriek werd klaargestoomd voor de A1. De productie van dit nieuwe compacte premiummodel wordt dit kwartaal geleidelijk opgestart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Cars grootste autofabriek in België - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars grootste autofabriek in België

Niet langer Ford Genk, maar Volvo Cars in Gent is de grootste autofabriek van België.

Bij General Motors in Antwerpen werd een nieuw laagterecord bereikt, terwijl Audi Brussels zich voorbereidt op de A1. Die conclusie kan worden getrokken op basis van de productiecijfers van het eerste kwartaal van de autofabrieken.

Bij Volvo Cars in Gent werden tijdens de eerste 3 maanden van 2010 afgerond 57.600 auto’s gebouwd, ruim een derde meer dan in dezelfde periode in 2009. Daarmee herstelt de fabriek na 2 jaar van flinke volumedalingen. Vooral de cross-over annex SUV XC60, maar ook de kleinere modellen C30 en V50 doen het goed. In de loop van dit kwartaal gaat de 2e generatie S60 in productie in Gent.

De productie bij Ford in Genk daalde met 2 procent tot 43.389 stuks. Dat heeft te maken met de opstartfase van de vernieuwde modellen van Galaxy en S-Max. Het belangrijkste model van de fabriek, de Mondeo, zal in het 3e kwartaal een ingrijpende facelift ondergaan.

Bij General Motors Belgium in Antwerpen rolden afgelopen kwartaal 17.089 auto’s van de band, een nieuw dieptepunt. Twee jaar geleden produceerde de fabriek nog meer dan 45.000 stuks per kwartaal. De productie in de met sluiting bedreigde fabriek bestaat alleen nog uit modellen van de oude Astra generatie.

Bij Audi Brussels zakte de productie met ruim 28 procent tot nauwelijks meer dan 10.000 stuks. Men beschouwt er het eerste kwartaal als louter een overgangsperiode waarin de fabriek werd klaargestoomd voor de A1. De productie van dit nieuwe compacte premiummodel wordt dit kwartaal geleidelijk opgestart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding