Peugeot Citroën steekt 175 miljoen extra in driecilinder

PSA Peugeot Citroën gaat tussen nu en 2013 zo’n 175 miljoen euro investeren in de fabriek in Douvrin om die fabriek voor te bereiden de productie van een turboverise van een nieuwe driecilindermotor op zich te nemen.

De investering volgt op de beslissing om een nieuwe familie driecilindermotoren te bouwen en om die aan te vullen met een turboversie. De nieuwe driecilinders zullen zuinig zijn. Het gaat om een 1.0 en een 1.2 zonder turbo die vanaf 2012 worden gebouwd in de fabriek in Trémery die een capaciteit heeft van 640 duizend per jaar. De turbovariant zal vanaf 2012 worden gebouwd in Douvrin met een capaciteit van 320 duizend per jaar.  Deze fabriek voorziet momenteel de merken Peugeot en Citroën van benzine- en dieselmotoren, inclusief de benzinemotor die in samenwerking met BMW is ontwikkeld.

   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot Citroën steekt 175 miljoen extra in driecilinder - Automobielmanagement.nl

Peugeot Citroën steekt 175 miljoen extra in driecilinder

PSA Peugeot Citroën gaat tussen nu en 2013 zo’n 175 miljoen euro investeren in de fabriek in Douvrin om die fabriek voor te bereiden de productie van een turboverise van een nieuwe driecilindermotor op zich te nemen.

De investering volgt op de beslissing om een nieuwe familie driecilindermotoren te bouwen en om die aan te vullen met een turboversie. De nieuwe driecilinders zullen zuinig zijn. Het gaat om een 1.0 en een 1.2 zonder turbo die vanaf 2012 worden gebouwd in de fabriek in Trémery die een capaciteit heeft van 640 duizend per jaar. De turbovariant zal vanaf 2012 worden gebouwd in Douvrin met een capaciteit van 320 duizend per jaar.  Deze fabriek voorziet momenteel de merken Peugeot en Citroën van benzine- en dieselmotoren, inclusief de benzinemotor die in samenwerking met BMW is ontwikkeld.

   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding