Toyota legt verkoop Lexus GX460 tijdelijk stil

Na een negatief koopadvies van het gezaghebbende Amerikaanse magazine Consumer Reports voor de Lexus GX460 ziet Toyota zich genoodzaakt de productie van SUV’s in Japan tijdelijk stop te zetten.

Consumer Reports test de veiligheid van allerlei producten. Het voorzag de Lexus GX460 van het (zeldzame) etiket ‘niet ‘kopen’. Aanleiding is, zo meldt de Financial Times, de kans op omkiepen bij het nemen van bepaalde bochten.

De verkoop van de GX460 ging eind vorig van start in de VS en sindsdien zijn er zo’n zesduizend van verkocht. Of er een terugroepactie gaat komen staat nog niet vast: eerst wil Toyota zijn ingenieurs laten kijken naar de bevindingen van Consumer Reports. De uitgestelde verkoop geldt in Noord-Amerika, Rusland en het Midden-Oosten, waar de Lexus GX460 tot nu toe is geïntroduceerd.

Volgens analisten heeft Toyota een serieus probleem. De verkoop van Lexus draagt tien procent bij aan de totale Toyota-afzet in de VS, maar de winst op een Lexus is wel tien keer zo hoog als op een Toyota.

     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Heeft iemand al het filmpje gezien waarin de auto “getest” word? Dit is de amerikaanse manier om je concurrenten te breken. 140 km/u rechtuit en dan in een keer het stuur om met zo’n log apparaat. Lukt niet met een amerikaan want die heeft standaard een stuuruitslag zonder dat er wat gebeurd van anderhalve omwenteling. Rare Yankees.

Geplaatst door: jsk op
Toyota legt verkoop Lexus GX460 tijdelijk stil - Automobielmanagement.nl

Toyota legt verkoop Lexus GX460 tijdelijk stil

Na een negatief koopadvies van het gezaghebbende Amerikaanse magazine Consumer Reports voor de Lexus GX460 ziet Toyota zich genoodzaakt de productie van SUV’s in Japan tijdelijk stop te zetten.

Consumer Reports test de veiligheid van allerlei producten. Het voorzag de Lexus GX460 van het (zeldzame) etiket ‘niet ‘kopen’. Aanleiding is, zo meldt de Financial Times, de kans op omkiepen bij het nemen van bepaalde bochten.

De verkoop van de GX460 ging eind vorig van start in de VS en sindsdien zijn er zo’n zesduizend van verkocht. Of er een terugroepactie gaat komen staat nog niet vast: eerst wil Toyota zijn ingenieurs laten kijken naar de bevindingen van Consumer Reports. De uitgestelde verkoop geldt in Noord-Amerika, Rusland en het Midden-Oosten, waar de Lexus GX460 tot nu toe is geïntroduceerd.

Volgens analisten heeft Toyota een serieus probleem. De verkoop van Lexus draagt tien procent bij aan de totale Toyota-afzet in de VS, maar de winst op een Lexus is wel tien keer zo hoog als op een Toyota.

     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Heeft iemand al het filmpje gezien waarin de auto “getest” word? Dit is de amerikaanse manier om je concurrenten te breken. 140 km/u rechtuit en dan in een keer het stuur om met zo’n log apparaat. Lukt niet met een amerikaan want die heeft standaard een stuuruitslag zonder dat er wat gebeurd van anderhalve omwenteling. Rare Yankees.

Geplaatst door: jsk op