General Motors begint met terugbetalen leningen

General Motors heeft de Amerikaanse en Canadese overheden in totaal 8,1 miljard dollar aan leningen terugbetaald. Volgens GM vormt dat een belangrijke stap naar het terugbrengen van het overheidsaandeel in het bedrijf.

Topman Ed Whitacre: "Het feit dat we in staat zijn deze leningen nog geen jaar nadat we uit het faillissement zijn gekomen terug te betalen is een teken dat ons plan voor de opbouw van een nieuw GM werkt." General Motors ontving vorig jaar van beide regeringen in totaal 62 miljard dollar aan leningen om het bedrijf overeind te houden. Na deze eerste terugbetaling staat het nog voor 45,3 miljard dollar in het krijt bij de Amerikanen en voor 8,1 miljard bij de Canadezen. In ruil daarvoor heeft de Amerikaanse regering een belang van 61 procent en die van Canada van twaalf procent in de onderneming. De Generaal is van plan een groot deel van het nog uitstaande bedrag terug te betalen met de opbrengst van een aandelenemissie die mogelijk nog dit jaar op de agenda komt te staan.

 

General Motors begint met terugbetalen leningen - Automobielmanagement.nl

General Motors begint met terugbetalen leningen

General Motors heeft de Amerikaanse en Canadese overheden in totaal 8,1 miljard dollar aan leningen terugbetaald. Volgens GM vormt dat een belangrijke stap naar het terugbrengen van het overheidsaandeel in het bedrijf.

Topman Ed Whitacre: "Het feit dat we in staat zijn deze leningen nog geen jaar nadat we uit het faillissement zijn gekomen terug te betalen is een teken dat ons plan voor de opbouw van een nieuw GM werkt." General Motors ontving vorig jaar van beide regeringen in totaal 62 miljard dollar aan leningen om het bedrijf overeind te houden. Na deze eerste terugbetaling staat het nog voor 45,3 miljard dollar in het krijt bij de Amerikanen en voor 8,1 miljard bij de Canadezen. In ruil daarvoor heeft de Amerikaanse regering een belang van 61 procent en die van Canada van twaalf procent in de onderneming. De Generaal is van plan een groot deel van het nog uitstaande bedrag terug te betalen met de opbrengst van een aandelenemissie die mogelijk nog dit jaar op de agenda komt te staan.