Fiat blaast Lancia nieuw leven in

Dochtermerk Lancia kan rekenen op acht nieuwe modellen, waarvan er zes gebaseerd zullen worden op ontwerpen van Chrysler. Beide premiummerken zullen hierdoor sterk vervlecht raken.

Lancia krijgt volgend jaar een nieuwe Ypsilon. Het gaat om een 5-deurs model dat niet direct het huidige type zal aflossen. Die blijft namelijk leverbaar tot begin 2012. Met name op de thuismarkt heeft de driedeurs Ypsilon, die technisch identiek is aan de vorige generatie Punto, nog heel wat fans. Van de Musa neemt Lancia eind 2012 afscheid.

In 2012 komt Lancia met een nieuw model voor het C-segment. De Italianen plannen drie carrosserievarianten: een hatchback, een stationwagon en (met het oog op de thuismarkt van Chrysler) sedan. Het trio komt in de plaats van de Delta, waarvoor het licht in 2013 uitgaat. Op basis van de Chrysler 300C krijgt Lancia alsnog een opvolger voor de Thesis, die al geruime tijd uit productie is. De Grand Voyager dient als donorauto voor een vervanger voor de Phedra. De metamorfose moet in 2011 klaar zijn. In 2013 zal het leveringsprogramma van Lancia worden uitgebreid met een suv.

Voor wat betreft de merken Lancia en Chrysler op verschillende markten het volgende: Alle nieuwe modellen zullen de komende jaren als Lancia’s op de Europese markt verschijnen. De uitzonderingen gelden echter voor Ierland en Groot Brittannië. Daar zullen alle modellen als Chrysler verkocht worden. Uit consumentenraadplegingen is namelijk gebleken dat auto’s onder de merknaam Lancia voor een hogere prijs verkocht zouden kunnen worden. Fiat wil Lancia hoger positioneren op de Europese markt. Momenteel concurreert het merk met vergelijkbaar gepositioneerde merken als Saab en Volvo maar in de verre toekomst worden de  pijlen gemikt op premium merken als Audi, Mercedes-Benz en BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Met de Fulvia kan Lancia jonge kopers over de streep trekken men zegt wel eens wie de jeugd heeft,heeft de toekomst..

Geplaatst door: Hilbert op

voorbeeld vader rijdt Thesis moeder Musa en zoon of dochter wil bling bling dus een Fulvia scoor je bij je vrienden niet met een Delta te zakelijk of te veel familie auto…

Geplaatst door: Hilbert op
Fiat blaast Lancia nieuw leven in - Automobielmanagement.nl

Fiat blaast Lancia nieuw leven in

Dochtermerk Lancia kan rekenen op acht nieuwe modellen, waarvan er zes gebaseerd zullen worden op ontwerpen van Chrysler. Beide premiummerken zullen hierdoor sterk vervlecht raken.

Lancia krijgt volgend jaar een nieuwe Ypsilon. Het gaat om een 5-deurs model dat niet direct het huidige type zal aflossen. Die blijft namelijk leverbaar tot begin 2012. Met name op de thuismarkt heeft de driedeurs Ypsilon, die technisch identiek is aan de vorige generatie Punto, nog heel wat fans. Van de Musa neemt Lancia eind 2012 afscheid.

In 2012 komt Lancia met een nieuw model voor het C-segment. De Italianen plannen drie carrosserievarianten: een hatchback, een stationwagon en (met het oog op de thuismarkt van Chrysler) sedan. Het trio komt in de plaats van de Delta, waarvoor het licht in 2013 uitgaat. Op basis van de Chrysler 300C krijgt Lancia alsnog een opvolger voor de Thesis, die al geruime tijd uit productie is. De Grand Voyager dient als donorauto voor een vervanger voor de Phedra. De metamorfose moet in 2011 klaar zijn. In 2013 zal het leveringsprogramma van Lancia worden uitgebreid met een suv.

Voor wat betreft de merken Lancia en Chrysler op verschillende markten het volgende: Alle nieuwe modellen zullen de komende jaren als Lancia’s op de Europese markt verschijnen. De uitzonderingen gelden echter voor Ierland en Groot Brittannië. Daar zullen alle modellen als Chrysler verkocht worden. Uit consumentenraadplegingen is namelijk gebleken dat auto’s onder de merknaam Lancia voor een hogere prijs verkocht zouden kunnen worden. Fiat wil Lancia hoger positioneren op de Europese markt. Momenteel concurreert het merk met vergelijkbaar gepositioneerde merken als Saab en Volvo maar in de verre toekomst worden de  pijlen gemikt op premium merken als Audi, Mercedes-Benz en BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Met de Fulvia kan Lancia jonge kopers over de streep trekken men zegt wel eens wie de jeugd heeft,heeft de toekomst..

Geplaatst door: Hilbert op

voorbeeld vader rijdt Thesis moeder Musa en zoon of dochter wil bling bling dus een Fulvia scoor je bij je vrienden niet met een Delta te zakelijk of te veel familie auto…

Geplaatst door: Hilbert op