Overheid Brazilië verbiedt verkoop Toyota Corolla

De Braziliaanse staat Minas Gerais heeft de verkoop van de Toyota Corolla voorlopig verboden. De reden: de auto zou een bedreiging vormen voor de veiligheid.

Volgens de regionale overheid van de staat (met ruim twintig miljoen inwoners nog een stuk groter dan Nederland) zijn minstens negen incidenten met vastzittende versnellingen gemeld. "In sommige auto’s blijft de versnelling hangen, waardoor de veiligheid van de inzittenden in gevaar komt", stelt het ministerie van openbare werken van Minas Gerais. In die staat is de Toyota Corolla tot nu toe één van de best verkopende modellen.

De verkoop wordt pas weer toegestaan als de fabrikant in alle Corolla’s die in de staat rondrijden de matten heeft vervangen. Met die maatregel verplicht het staatsbestuur Toyota de gewraakte auto’s terug te roepen. De afgelopen maanden heeft Toyota wereldwijd zo’n negen miljoen auto’s teruggehaald wegens problemen met de versnelling en verschillende andere technische mankementen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een onzin… Er zijn nooit problemen met versnellingen geweest. Ook een vreemde remedie: matten vervangen want de versnelling blijft hangen… Ook erg negatief en suggestief geschreven. Of moet ik zeggen gekopieerd? Valt me tegen van het blad AM management

Geplaatst door: Genchi op
Overheid Brazilië verbiedt verkoop Toyota Corolla - Automobielmanagement.nl

Overheid Brazilië verbiedt verkoop Toyota Corolla

De Braziliaanse staat Minas Gerais heeft de verkoop van de Toyota Corolla voorlopig verboden. De reden: de auto zou een bedreiging vormen voor de veiligheid.

Volgens de regionale overheid van de staat (met ruim twintig miljoen inwoners nog een stuk groter dan Nederland) zijn minstens negen incidenten met vastzittende versnellingen gemeld. "In sommige auto’s blijft de versnelling hangen, waardoor de veiligheid van de inzittenden in gevaar komt", stelt het ministerie van openbare werken van Minas Gerais. In die staat is de Toyota Corolla tot nu toe één van de best verkopende modellen.

De verkoop wordt pas weer toegestaan als de fabrikant in alle Corolla’s die in de staat rondrijden de matten heeft vervangen. Met die maatregel verplicht het staatsbestuur Toyota de gewraakte auto’s terug te roepen. De afgelopen maanden heeft Toyota wereldwijd zo’n negen miljoen auto’s teruggehaald wegens problemen met de versnelling en verschillende andere technische mankementen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een onzin… Er zijn nooit problemen met versnellingen geweest. Ook een vreemde remedie: matten vervangen want de versnelling blijft hangen… Ook erg negatief en suggestief geschreven. Of moet ik zeggen gekopieerd? Valt me tegen van het blad AM management

Geplaatst door: Genchi op