Braziliaanse staat verbiedt verkoop Toyota Corolla

De Braziliaanse staat Minas Gerais heeft de verkoop van de Toyota Corolla voorlopig verboden omdat de auto een bedreiging vormt voor de veiligheid.

Volgens de regionale overheid van de staat, met meer dan 20 miljoen inwoners nog een stuk groter dan Nederland, zijn minstens negen incidenten met vastzittende versnellingen gemeld.
"In sommige auto’s blijft de versnelling hangen waardoor de veiligheid van de inzittenden in gevaar komt," stelt het ministerie van openbare werken van Minas Gerais waar de Toyota Corolla tot nu toe één van de best verkopende modellen is. De verkoop wordt pas weer toegestaan als de fabrikant in alle in de staat rondrijdende Corolla’s de matten heeft vervangen, zegt het staatsbestuur dat daarmee Toyota van overheidswege verplicht de gewraakte auto’s alle terug te roepen. De afgelopen maanden heeft Toyota wereldwijd zo’n negen miljoen auto’s teruggehaald wegens problemen met de versnelling en verschillende andere technische mankementen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Braziliaanse staat verbiedt verkoop Toyota Corolla - Automobielmanagement.nl

Braziliaanse staat verbiedt verkoop Toyota Corolla

De Braziliaanse staat Minas Gerais heeft de verkoop van de Toyota Corolla voorlopig verboden omdat de auto een bedreiging vormt voor de veiligheid.

Volgens de regionale overheid van de staat, met meer dan 20 miljoen inwoners nog een stuk groter dan Nederland, zijn minstens negen incidenten met vastzittende versnellingen gemeld.
"In sommige auto’s blijft de versnelling hangen waardoor de veiligheid van de inzittenden in gevaar komt," stelt het ministerie van openbare werken van Minas Gerais waar de Toyota Corolla tot nu toe één van de best verkopende modellen is. De verkoop wordt pas weer toegestaan als de fabrikant in alle in de staat rondrijdende Corolla’s de matten heeft vervangen, zegt het staatsbestuur dat daarmee Toyota van overheidswege verplicht de gewraakte auto’s alle terug te roepen. De afgelopen maanden heeft Toyota wereldwijd zo’n negen miljoen auto’s teruggehaald wegens problemen met de versnelling en verschillende andere technische mankementen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding