Ford Europa boekt winst in Q1 2010

Ford Europa is in het eerste kwartaal van 2010 uitgekomen op een omzet van 7,7 miljard dollar en een operationele winst van 107 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was er nog 585 miljoen dollar verlies.

Wereldwijd boekte Ford in Q1 een operationele winst voor belastingen van twee miljard dollar. Een jaar geleden werd over dezelfde periode nog twee miljard verlies genoteerd. De omzet van de onderneming kwam uit op 28,1 miljard dollar, flink hoger dan de 24,4 miljard een jaar geleden.

Op mondiaal niveau wist Ford in de afgelopen drie maanden 1,253 miljoen auto’s af te zetten, wat 27 procent meer is dan in het eerste kwartaal van 2009. Daardoor werd het marktaandeel in Europa opgevoerd naar 9,4 procent en in de Verenigde Staten naar 16,6 procent. Het bedrijf zegt de sterke cijfers onder meer te danken te hebben aan goede verkopen van nieuwe modellen. Ook lagen de prijzen op een gunstiger niveau.

In de afgelopen maanden heeft Ford ook weer forse investeringen aangekondigd in zijn vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika en in Groot-Brittannië. Voor de komende periode staat nog een reeks nieuwe modellen op het programma. Mede om die redenen zijn de vooruitzichten voor het lopende jaar positief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford Europa boekt winst in Q1 2010 - Automobielmanagement.nl

Ford Europa boekt winst in Q1 2010

Ford Europa is in het eerste kwartaal van 2010 uitgekomen op een omzet van 7,7 miljard dollar en een operationele winst van 107 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was er nog 585 miljoen dollar verlies.

Wereldwijd boekte Ford in Q1 een operationele winst voor belastingen van twee miljard dollar. Een jaar geleden werd over dezelfde periode nog twee miljard verlies genoteerd. De omzet van de onderneming kwam uit op 28,1 miljard dollar, flink hoger dan de 24,4 miljard een jaar geleden.

Op mondiaal niveau wist Ford in de afgelopen drie maanden 1,253 miljoen auto’s af te zetten, wat 27 procent meer is dan in het eerste kwartaal van 2009. Daardoor werd het marktaandeel in Europa opgevoerd naar 9,4 procent en in de Verenigde Staten naar 16,6 procent. Het bedrijf zegt de sterke cijfers onder meer te danken te hebben aan goede verkopen van nieuwe modellen. Ook lagen de prijzen op een gunstiger niveau.

In de afgelopen maanden heeft Ford ook weer forse investeringen aangekondigd in zijn vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika en in Groot-Brittannië. Voor de komende periode staat nog een reeks nieuwe modellen op het programma. Mede om die redenen zijn de vooruitzichten voor het lopende jaar positief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding