Daimler verwacht ruim 4 miljard winst

De Duitse fabrikant van auto’s en trucks Daimler verwacht dit jaar een bedrijfsresultaat van ruim 4 miljard euro.

Bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal eerder deze maand, had Daimler de winstverwachting voor de autodivisie al verdubbeld. Het bedrijf voorziet hier een positief bedrijfsresultaat van 2,5 tot 3 miljard euro. De sterke verkoopcijfers in de eerste maanden van het jaar waren de aanleiding voor de verhoging. Daimler is vooral bekend van het merk Mercedes-Benz.

Het bedrijf sprak ook zijn verwachtingen voor de andere bedrijfsonderdelen uit. Daimler Trucks zal naar verwachting 500 tot 700 miljoen euro opbrengen. Het onderdeel dat financiële diensten levert, verwacht een resultaat van minstens 500 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler verwacht ruim 4 miljard winst - Automobielmanagement.nl

Daimler verwacht ruim 4 miljard winst

De Duitse fabrikant van auto’s en trucks Daimler verwacht dit jaar een bedrijfsresultaat van ruim 4 miljard euro.

Bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal eerder deze maand, had Daimler de winstverwachting voor de autodivisie al verdubbeld. Het bedrijf voorziet hier een positief bedrijfsresultaat van 2,5 tot 3 miljard euro. De sterke verkoopcijfers in de eerste maanden van het jaar waren de aanleiding voor de verhoging. Daimler is vooral bekend van het merk Mercedes-Benz.

Het bedrijf sprak ook zijn verwachtingen voor de andere bedrijfsonderdelen uit. Daimler Trucks zal naar verwachting 500 tot 700 miljoen euro opbrengen. Het onderdeel dat financiële diensten levert, verwacht een resultaat van minstens 500 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding