Sociaal plan voor Opel Antwerpen

Het personeel van de grote Opel fabriek in Antwerpen heeft een sociaal plan geaccepteerd.

De fabriek kan daardoor in sterk afgeslankte vorm nog tot december openblijven. In die tijd wil Opel een overnamekandidaat vinden voor de fabriek. Dat meldde onderhandelaar Luc Van Grinsven van vakbond ACV.
De fabriek telt nu 2.600 werknemers. Voor 1.250 van hen is een vertrekpremie die kan oplopen tot 144.000 euro. Vijftigplussers mogen met vervroegd pensioen. De overige personeelsleden mogen in het najaar nog 20.000 Opel Astra’s maken. Als Opel geen investeerder vindt, staan ook zij op straat. General Motors maakt sinds 1925 auto’s in Antwerpen. Op het hoogtepunt in de jaren tachtig werkten er ruim 12.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sociaal plan voor Opel Antwerpen - Automobielmanagement.nl

Sociaal plan voor Opel Antwerpen

Het personeel van de grote Opel fabriek in Antwerpen heeft een sociaal plan geaccepteerd.

De fabriek kan daardoor in sterk afgeslankte vorm nog tot december openblijven. In die tijd wil Opel een overnamekandidaat vinden voor de fabriek. Dat meldde onderhandelaar Luc Van Grinsven van vakbond ACV.
De fabriek telt nu 2.600 werknemers. Voor 1.250 van hen is een vertrekpremie die kan oplopen tot 144.000 euro. Vijftigplussers mogen met vervroegd pensioen. De overige personeelsleden mogen in het najaar nog 20.000 Opel Astra’s maken. Als Opel geen investeerder vindt, staan ook zij op straat. General Motors maakt sinds 1925 auto’s in Antwerpen. Op het hoogtepunt in de jaren tachtig werkten er ruim 12.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding