Volvo Cars Gent maakt weer winst

Na lange tijd maakt de Volvo fabriek in Gent weer winst. Het bedrijf boekte een winst van bijna 50 miljoen dollar.

De afgelopen drie jaar zijn er 57.000 auto’s gebouwd en dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de Zweedse Volvo fabrieken draaien beter dan voorheen.

"Ten eerste zien we dat de markt wat aantrekt, dus onze afzet stijgt ook", zo zegt woordvoerder Mark De Mey van Volvo in Gent. "Ten tweede zijn de meeste bedrijven de laatste jaren kosten gaan besparen, wat dan ook leidt tot een betere financiële situatie. Ik denk dat we kunnen spreken van een voorzichtig herstel".  

Dankzij het goede resultaat kunnen in de Volvo fabrieken in Gent en Zweden 500 extra werknemers aangenomen worden. Hoeveel mensen er precies een baan krijgen is nog niet bekend, wel hebben een aantal huidige werknemers een vast contract gekregen en komen er nieuwe vacatures. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Cars Gent maakt weer winst - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars Gent maakt weer winst

Na lange tijd maakt de Volvo fabriek in Gent weer winst. Het bedrijf boekte een winst van bijna 50 miljoen dollar.

De afgelopen drie jaar zijn er 57.000 auto’s gebouwd en dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de Zweedse Volvo fabrieken draaien beter dan voorheen.

"Ten eerste zien we dat de markt wat aantrekt, dus onze afzet stijgt ook", zo zegt woordvoerder Mark De Mey van Volvo in Gent. "Ten tweede zijn de meeste bedrijven de laatste jaren kosten gaan besparen, wat dan ook leidt tot een betere financiële situatie. Ik denk dat we kunnen spreken van een voorzichtig herstel".  

Dankzij het goede resultaat kunnen in de Volvo fabrieken in Gent en Zweden 500 extra werknemers aangenomen worden. Hoeveel mensen er precies een baan krijgen is nog niet bekend, wel hebben een aantal huidige werknemers een vast contract gekregen en komen er nieuwe vacatures. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding