De eerste spade is eind april in de grond gegaan voor deze lithium-ion accufabriek, die onderdeel vormt van een faciliteit waar Nissan met ingang van 2013 de elektrische Leaf zal gaan bouwen. De fabriek zal in in 2012 van start gaan met de productie van accu’s die bestemd zijn voor de Leaf en de Renault ev’s. De maximum capaciteit bedraagt zestigduizend exemplaren per jaar, waarbij wordt aangenomen dat het gaat om accupakketten. De Engelse fabriek heeft een oppervlakte van 25 duizend vierkante meter en zal werk bieden aan tweehonderd mensen. In de Engelse toeleveringsketen gaat het om nog eens zeshonderd banen. Met de investering is een bedrag van 210 miljoen Britse ponden gemoeid.

De Leaf en de li-ion accu’s zullen vanaf eind 2012 eveneens worden gebouwd in de Nissan-fabriek in Smyrna, in de Amerikaanse staat Tennessee. Eerder kondigde de alliantie aan van plan zijn een accufabriek te bouwen in het Portugese Cacia en accu’s te produceren in de Renault-fabriek in Flins in Frankrijk.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding