Begin mei organiseerde het veilinghuis RM Auctions voor het eerst een klassiekerveiling in Monaco. De kavellijst was indrukwekkend met meer dan 80 bijzondere auto’s die onder de hamer gingen. Prominent op die lijst stond de BMW 328 Mille Miglia "Bügelfalte", die wordt gezien als een van de belangrijkste voor-oorlogse sportauto’s waar autosport mee bedreven is. Er werd maar liefst 4,3 miljoen euro voor deze oldtimer geboden, maar dat lag nog steeds onder het minimum dat de eigenaar in gedachten had. Enige dagen na de veiling werd er toch gemeld dat de "Bügelfalte" verkocht was.

Ondanks dat de dreiging van een economische crisis nog steeds aanwezig is werden er wel degelijk hoge bedragen geboden. Zie bijgevoegde fotogalerij voor de top-15 van hoogstgeboden bedragen.

Klik HIER voor alle resultaten van de veiling in Monaco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding