Chrysler is gerust op quitte-spelen dit jaar

Topman Sergio Marchionne van Fiat en Chrysler heeft gezegd dat Chrysler op koers ligt voor een breakeven dit jaar.

De ceo van Chrysler rapporteerde een operationele winst van 143 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2010. Dat is een verbetering van 410 miljoen dollar met een jaar geleden. Marchionne zei te hopen dat het operationeel resultaat elk kwartaal ‘boven nul’ zal uitkomen. Chrysler zou op koers liggen om wereldwijd tussen de 1,6 en 1,7 miljoen auto’s af te zetten dit jaar met een omzet tussen de veertig en vijftig miljard dollar. Hij denkt op breakeven te kunnen uitkomen of zelfs een kleine winst te kunnen boeken van tweehonderd miljoen dollar. Chrysler zou een kasreserve hebben van 7,4 miljard dollar en een totale liquiditeit van 9,8 miljard per eind maart.

Chrysler heeft een marktaandeel van 9,1 procent in de VS. Dat moet dit jaar groeien naar tien procent. Chrysler is deze week begonnen met de productie van de Jeep Grand Cherokee, de eerste nieuwe auto na de grote financiële problemen van juni vorig jaar en de steun van de Amerikaanse regering. Chrysler zou verder ‘agressief werken’ aan de ontwikkeling van een nieuwe middenklasser die met hulp van Fiat wordt ontwikkeld.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler is gerust op quitte-spelen dit jaar - Automobielmanagement.nl

Chrysler is gerust op quitte-spelen dit jaar

Topman Sergio Marchionne van Fiat en Chrysler heeft gezegd dat Chrysler op koers ligt voor een breakeven dit jaar.

De ceo van Chrysler rapporteerde een operationele winst van 143 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2010. Dat is een verbetering van 410 miljoen dollar met een jaar geleden. Marchionne zei te hopen dat het operationeel resultaat elk kwartaal ‘boven nul’ zal uitkomen. Chrysler zou op koers liggen om wereldwijd tussen de 1,6 en 1,7 miljoen auto’s af te zetten dit jaar met een omzet tussen de veertig en vijftig miljard dollar. Hij denkt op breakeven te kunnen uitkomen of zelfs een kleine winst te kunnen boeken van tweehonderd miljoen dollar. Chrysler zou een kasreserve hebben van 7,4 miljard dollar en een totale liquiditeit van 9,8 miljard per eind maart.

Chrysler heeft een marktaandeel van 9,1 procent in de VS. Dat moet dit jaar groeien naar tien procent. Chrysler is deze week begonnen met de productie van de Jeep Grand Cherokee, de eerste nieuwe auto na de grote financiële problemen van juni vorig jaar en de steun van de Amerikaanse regering. Chrysler zou verder ‘agressief werken’ aan de ontwikkeling van een nieuwe middenklasser die met hulp van Fiat wordt ontwikkeld.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding