Ferrari wil negen procent van personeel kwijt

Ferrari S.p.A. wil de productie terugdringen en wil zijn personeelbestand met negen procent verminderen. Ferrari wil het restant van de bonus over 2009 wel uitbetalen maar dan moet het personeel instemmen met de noodzakelijke ontslagen.

Werknemers zijn gisteren voor vier uur lang de fabriek uit gelopen omdat Ferrari honderdtwintig man kantoorpersoneel en honderdvijftig fabrieksmedewerkers wil ontslaan, in ruil voor het uitbetalen van het laatste stuk van de bonus over 2009. Het personeel zegt wel te willen praten over de vermindering van het personeelsbestand maar zegt de starheid van het management niet te begrijpen. Dat meldt Automotive News, die zich baseert op een telefonisch interview met vakbondsman Giordano Fiorani. Bij Ferrari werken ongeveer drieduizend mensen.

Ferrari is het meest winstgevende merk van de Fiat Groep. Men wil de fabriek in Maranello tijdelijk stilleggen door vanaf 17 mei zeshonderd mensen een week naar huis te sturen. Ferrari verlaagt de productie omdat Maserati veel minder orders voor motoren plaatst. Ferrari maakte vorig jaar de motoren voor ongeveer 4,5 duizend Maserati’s terwijl dat er in 2008 nog negenduizend zijn geweest. Ferrari zou meer werk willen uitbesteden aan lokale bedrijven en biedt sommige werknemers vervroegd pensioen aan. Het beroemde sportwagenmerk wil niet-kernactiviteiten uitbesteden en zich vooral richten op productontwikkeling, technologische innovatie en het zoeken van nieuwe klanten.

Het eerste kwartaal van dit jaar boekte Ferrari een winst van 39 miljoen euro, dat was 28 procent lager dan het eerste kwartaal 2009. Ferrari verkocht vorig jaar 6.294 auto’s en heeft zijn productie voor dit jaar gepland op zesduizend stuks.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari wil negen procent van personeel kwijt - Automobielmanagement.nl

Ferrari wil negen procent van personeel kwijt

Ferrari S.p.A. wil de productie terugdringen en wil zijn personeelbestand met negen procent verminderen. Ferrari wil het restant van de bonus over 2009 wel uitbetalen maar dan moet het personeel instemmen met de noodzakelijke ontslagen.

Werknemers zijn gisteren voor vier uur lang de fabriek uit gelopen omdat Ferrari honderdtwintig man kantoorpersoneel en honderdvijftig fabrieksmedewerkers wil ontslaan, in ruil voor het uitbetalen van het laatste stuk van de bonus over 2009. Het personeel zegt wel te willen praten over de vermindering van het personeelsbestand maar zegt de starheid van het management niet te begrijpen. Dat meldt Automotive News, die zich baseert op een telefonisch interview met vakbondsman Giordano Fiorani. Bij Ferrari werken ongeveer drieduizend mensen.

Ferrari is het meest winstgevende merk van de Fiat Groep. Men wil de fabriek in Maranello tijdelijk stilleggen door vanaf 17 mei zeshonderd mensen een week naar huis te sturen. Ferrari verlaagt de productie omdat Maserati veel minder orders voor motoren plaatst. Ferrari maakte vorig jaar de motoren voor ongeveer 4,5 duizend Maserati’s terwijl dat er in 2008 nog negenduizend zijn geweest. Ferrari zou meer werk willen uitbesteden aan lokale bedrijven en biedt sommige werknemers vervroegd pensioen aan. Het beroemde sportwagenmerk wil niet-kernactiviteiten uitbesteden en zich vooral richten op productontwikkeling, technologische innovatie en het zoeken van nieuwe klanten.

Het eerste kwartaal van dit jaar boekte Ferrari een winst van 39 miljoen euro, dat was 28 procent lager dan het eerste kwartaal 2009. Ferrari verkocht vorig jaar 6.294 auto’s en heeft zijn productie voor dit jaar gepland op zesduizend stuks.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding