Toyota was erg voorzichtig met de verwachtingen voor winstherstel tot maart 2011, waarmee het bedrijf aangeeft rekening te houden met juridische problemen en met lagere marges. Toyota biedt namelijk kortingen en goedkope financieringen aan om te voorkomen dat klanten naar andere merken overstappen. Dit heeft goede verkoopresultaten opgeleverd  maar het gaat ten koste van de marge. Volgens financieel analisten is de voorspelling van Toyota erg voorzichtig, zo meldt Financial Times. Toyota rekent op een winst van 3,3 miljard dollar in het boekjaar 2010-2011. Dat is altijd nog maar eenvijfde deel van de topwinst die het bedrijf maakte in het boekjaar 2007-2008. Toyota verwacht het komende boekjaar 7,29 miljoen auto’s en vrachtwagens te verkopen.

Topman Akio Toyoda zei dat hij hoopt dat de cijfers een nieuwe start voor zijn bedrijf kunnen inluiden. "Ik wil het bedrijf op zo’n manier leiden dat dit soort dingen nooit meer kan voorkomen", zei Toyoda, doelend op de recalls wereldwijd van negen miljoen auto’s.      

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding