Autogigant D’Ieteren schroeft winstverwachting 2010 op

Het Belgische autoconcern D’Ieteren heeft in een zogenoemde trading-update de winstverwachting voor 2010 opgeschroefd.

Dat meldt Dow Jones Nieuwsdienst. D’Ieteren, zeg maar de Belgische Pon maar dan groter, verzorgt de import en distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Daarnaast heeft het bijna 60% in autoverhuurder Avis Europe (met merknamen Avis en Budget). En tot het concern hoort Belron, wereldleider in reparatie/vervanging van autoglas, beter bekend onder de merknamen Carglass en Autoglass. Het bedrijf verwacht dat de winst voor belasting in 2010 met ongeveer vijftien procent zal stijgen ten opzichte van 2009, terwijl eerder werd uitgegaan van een eencijferige winstgroei.

In het eerste kwartaal wist D’Ieteren de winst voor belasting meer dan te verdubbelen, dankzij de zeer sterke prestaties van alle de drie activiteiten. Bij D’Ieteren Auto stegen de verkopen in het eerste kwartaal met ongeveer acht procent. De verkopen van Belron stegen met negebntien procent tot 698 miljoen euro, waarbij de autonome groei tien procent bedroeg. De autonome groei was te danken aan de strenge winter in Noord-Europa die tot meer ruitschade leidde, en aan meer marketingactiviteiten en operationele verbeteringen.

Avis Europe maakte een goede start van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autogigant D’Ieteren schroeft winstverwachting 2010 op - Automobielmanagement.nl

Autogigant D’Ieteren schroeft winstverwachting 2010 op

Het Belgische autoconcern D’Ieteren heeft in een zogenoemde trading-update de winstverwachting voor 2010 opgeschroefd.

Dat meldt Dow Jones Nieuwsdienst. D’Ieteren, zeg maar de Belgische Pon maar dan groter, verzorgt de import en distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Daarnaast heeft het bijna 60% in autoverhuurder Avis Europe (met merknamen Avis en Budget). En tot het concern hoort Belron, wereldleider in reparatie/vervanging van autoglas, beter bekend onder de merknamen Carglass en Autoglass. Het bedrijf verwacht dat de winst voor belasting in 2010 met ongeveer vijftien procent zal stijgen ten opzichte van 2009, terwijl eerder werd uitgegaan van een eencijferige winstgroei.

In het eerste kwartaal wist D’Ieteren de winst voor belasting meer dan te verdubbelen, dankzij de zeer sterke prestaties van alle de drie activiteiten. Bij D’Ieteren Auto stegen de verkopen in het eerste kwartaal met ongeveer acht procent. De verkopen van Belron stegen met negebntien procent tot 698 miljoen euro, waarbij de autonome groei tien procent bedroeg. De autonome groei was te danken aan de strenge winter in Noord-Europa die tot meer ruitschade leidde, en aan meer marketingactiviteiten en operationele verbeteringen.

Avis Europe maakte een goede start van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding