Het ontbreekt aan details maar de verdiensten van Gemballa zakten van 16 miljoen in 2007 naar acht miljoen in 2009, zo meldt het Duitse Autobild. Hoewel dat gemakkelijk kan als gevolg van de economische crisis, zou er ook sprake zijn van dubieuze transacties.

Afgelopen januari voelde eigenaar Uwe Gemballa dat hij op zoek moest naar investeerders in Dabai en Zuid-Afrika. Hij kwam op 8 januari aan op het vliegveld van Johannesburg voor een tweedaags bezoek. Op 9 februari belde hij nog met zijn zoon met de mededeling dat hij een ongeluk had gehad en dringend een miljoen dollar nodig had. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. De verdwijning van Uwe Gemballa heeft uiteindelijk de ondergang betekend van het tuningbedrijf en zijn vrouw heeft het faillissement aangevraagd. Er zijn heel veel speculaties over de verdwijning maar de politie houdt het erop dat Uwe Gemballa (54) slachtoffer is geworden van een misdrijf.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding