Dat meldt Automotive News Europe, op basis van twee bronnen uit de industrie. De aankondiging van de overname zou volgende week plaatsvinden. Volkswagen heeft om zijn doel te bereiken meer ontwerpers en ingenieurs nodig. Alleen al in 2010 zal de VW Groep zestig nieuwe modellen en facelifts introduceren. Italdesign, dat in 1968 mede is opgericht door Giorgietto Giugiaro heeft op het moment bijna duizend medewerkers en achthonderd cad-werkplekken (computer aided design). Het bedrijf is gevestigd in Moncalieri, iets ten zuiden van Turijn.

Italdesign is volledig eigendom van Giorgietto Giugiaro (71) en zijn zoon Fabricio (45). Beiden zullen naar verwachting bij het bedrijf blijven na de overname. Italdesign maakt geen financiële resultaten bekend. De laatste gegevens die bekend zijn is een breakeven over het jaar 2008, met een omzet van 136 miljoen euro. Italdesign heeft recentelijk de vormgeving verzorgd van de Suzuki SX4 / Fiat Sedici. Volkswagen heeft ook een aandeel in het Japanse Suzuki.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding