De markt is volgens eigenaar Tata Motors voldoende aangetrokken en beide fabrieken, die in Solihull en in Castle Bromwich, kunnen blijven draaien. Daarmee zijn enkele duizenden Britse banen gered, aldus dagblad The Guardian.

Volgens de krant ziet Tata Motors er gezien het huidige politieke klimaat geen nut meer in om staatssteun aan te vragen. Dat heeft echter geen invloed meer op de toekomst van de fabrieken. Tata Motors deelde tegelijk mee dat Jaguar Land Rover in het boekjaar tot eind maart een winst heeft gemaakt van 37,5 miljoen euro. Een jaar eerder draaide de Britse autofabrikant nog met een verlies van bijna 330 miljoen. De omzet ging met 31 procent omhoog naar bijna 1,6 miljard euro. De dure Britse merken worden vooral goed verkocht buiten de eurozone met China als topper met een groei van 55 procent vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding