Regels voor veiligheid elektrische auto’s

De Europese Commissie zal dinsdag een voorstel presenteren dat ervoor moet zorgen dat elektrische auto’s die in de EU worden verkocht, gegarandeerd veilig zijn.

Daarnaast presenteert de commissie ook een voorstel dat typegoedkeuring voor nieuwe modellen vereenvoudigt.

De commissie wil ervoor zorgen dat alle elektrische auto’s die in Europa worden verkocht, voldoen aan dezelfde veiligheidsstandaard. Die standaard moet ervoor zorgen dat gebruikers van de auto niet in aanraking kunnen komen met onderdelen die onder hoge spanning staan. Daarnaast worden 61 bepalingen uit de regelgeving van de economische commissie van de Verenigde Naties ten aanzien van typegoedkeuring van auto’s opgenomen in de Europese wetgeving. Dit maakt het makkelijk voor Europese producenten van elektrische auto’s om hun auto’s ook buiten de EU te verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Regels voor veiligheid elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Regels voor veiligheid elektrische auto’s

De Europese Commissie zal dinsdag een voorstel presenteren dat ervoor moet zorgen dat elektrische auto’s die in de EU worden verkocht, gegarandeerd veilig zijn.

Daarnaast presenteert de commissie ook een voorstel dat typegoedkeuring voor nieuwe modellen vereenvoudigt.

De commissie wil ervoor zorgen dat alle elektrische auto’s die in Europa worden verkocht, voldoen aan dezelfde veiligheidsstandaard. Die standaard moet ervoor zorgen dat gebruikers van de auto niet in aanraking kunnen komen met onderdelen die onder hoge spanning staan. Daarnaast worden 61 bepalingen uit de regelgeving van de economische commissie van de Verenigde Naties ten aanzien van typegoedkeuring van auto’s opgenomen in de Europese wetgeving. Dit maakt het makkelijk voor Europese producenten van elektrische auto’s om hun auto’s ook buiten de EU te verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding