Spyker wil afzet sterk opvoeren

Victor Muller is met de overname van Saab een boeiende nieuwe uitdaging aangegaan, maar dat betekent niet dat hij zijn Spyker nu als een baksteen laat vallen.

Integendeel: het is de bedoeling dat de verkopen van het Nederlandse sportwagenmerk in de komende twee jaar verzevenvoudigen. Doel is om in 2012 in totaal 250 exemplaren van de C8 Aileron aan de man te brengen, zo laat Peter van Rooy, de verkoopmanager van Spyker weten. Vorig jaar bleef de afzetteller steken bij 36 sportwagens en sinds 2002 heeft het automerk niet meer dan 214 bolides verkocht.

Binnen het supersportwagen segment is Spyker met deze ambitieuze doelstelling een uitzondering, want collega Ferrari verwacht dat de verkopen dit jaar niet boven het niveau van 2009 uit zullen komen. Maar Spyker denkt met de C8 Aileron, het eerste type dat ook geleverd kan worden met automatische transmissie, veel nieuwe klanten te trekken. "Deze auto is veel moderner en comfortabeler", zo stelt Van Rooy. "De C8 Aileron gaat niet gekocht worden als de zesde of zevende auto voor de collectie van een rijke autoliefhebber. Klanten gaan waarschijnlijk meer kilometers in deze Spyker maken".

Het eerste exemplaar van de C8 Aileron, een wit exemplaar met Turquoise lederen bekleding, zal eind juli aan de klant worden afgeleverd. Van Rooy wil hier niet meer over kwijt dan dat het om een Russische multimiljonair gaat. Dat het hierbij om Vladimor Antonov gaat, indirect de eigenaar van Spyker, ligt voor de hand maar dat wil de verkoopmanager niet bevestigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker wil afzet sterk opvoeren - Automobielmanagement.nl

Spyker wil afzet sterk opvoeren

Victor Muller is met de overname van Saab een boeiende nieuwe uitdaging aangegaan, maar dat betekent niet dat hij zijn Spyker nu als een baksteen laat vallen.

Integendeel: het is de bedoeling dat de verkopen van het Nederlandse sportwagenmerk in de komende twee jaar verzevenvoudigen. Doel is om in 2012 in totaal 250 exemplaren van de C8 Aileron aan de man te brengen, zo laat Peter van Rooy, de verkoopmanager van Spyker weten. Vorig jaar bleef de afzetteller steken bij 36 sportwagens en sinds 2002 heeft het automerk niet meer dan 214 bolides verkocht.

Binnen het supersportwagen segment is Spyker met deze ambitieuze doelstelling een uitzondering, want collega Ferrari verwacht dat de verkopen dit jaar niet boven het niveau van 2009 uit zullen komen. Maar Spyker denkt met de C8 Aileron, het eerste type dat ook geleverd kan worden met automatische transmissie, veel nieuwe klanten te trekken. "Deze auto is veel moderner en comfortabeler", zo stelt Van Rooy. "De C8 Aileron gaat niet gekocht worden als de zesde of zevende auto voor de collectie van een rijke autoliefhebber. Klanten gaan waarschijnlijk meer kilometers in deze Spyker maken".

Het eerste exemplaar van de C8 Aileron, een wit exemplaar met Turquoise lederen bekleding, zal eind juli aan de klant worden afgeleverd. Van Rooy wil hier niet meer over kwijt dan dat het om een Russische multimiljonair gaat. Dat het hierbij om Vladimor Antonov gaat, indirect de eigenaar van Spyker, ligt voor de hand maar dat wil de verkoopmanager niet bevestigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding