Tesla gaat naar de beurs

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische sportauto’s zal op 29 juni naar de beurs gaan en rekent daarbij op een opbrengst van maximaal 180 miljoen dollar.

Het bedrijf werd opgericht in 2003 en is één van de pioniers op de markt voor elektrische auto’s.

Met de beursgang is Tesla de eerste Amerikaanse autofabrikant sinds Ford in 1956 die op die manier extra kapitaal gaat proberen te vergaren. Het bedrijf is gevestigd in Silicon Valley en heeft de Google oprichters Larry Page en Sergey Brin als investeerders, naast onder meer de durfinvesteerder Draper Fisher Jurvetson en autoconcern Daimler.

Sinds de oprichting zit Tesla in de rode cijfers. In de eerste 9 maanden van vorig jaar halveerde het verlies tot 31,5 miljoen dollar bij een omzet van 93,4 miljoen dollar. Het bedrijf had toen 937 exemplaren van zijn model Roadster verkocht; een aantal dat eind maart van dit jaar was gestegen tot ruim 1.000 stuks. Dat klinkt hoopgevend, maar begin dit jaar verslechterde de financiële situatie opnieuw: het verlies in het 1e kwartaal steeg van 16 miljoen dollar in 2009 tot 29,5 miljoen dit jaar. Bijna een verdubbeling dus. Het bedrijf denkt in ieder geval tot en met 2012 in de rode cijfers te blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla gaat naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Tesla gaat naar de beurs

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische sportauto’s zal op 29 juni naar de beurs gaan en rekent daarbij op een opbrengst van maximaal 180 miljoen dollar.

Het bedrijf werd opgericht in 2003 en is één van de pioniers op de markt voor elektrische auto’s.

Met de beursgang is Tesla de eerste Amerikaanse autofabrikant sinds Ford in 1956 die op die manier extra kapitaal gaat proberen te vergaren. Het bedrijf is gevestigd in Silicon Valley en heeft de Google oprichters Larry Page en Sergey Brin als investeerders, naast onder meer de durfinvesteerder Draper Fisher Jurvetson en autoconcern Daimler.

Sinds de oprichting zit Tesla in de rode cijfers. In de eerste 9 maanden van vorig jaar halveerde het verlies tot 31,5 miljoen dollar bij een omzet van 93,4 miljoen dollar. Het bedrijf had toen 937 exemplaren van zijn model Roadster verkocht; een aantal dat eind maart van dit jaar was gestegen tot ruim 1.000 stuks. Dat klinkt hoopgevend, maar begin dit jaar verslechterde de financiële situatie opnieuw: het verlies in het 1e kwartaal steeg van 16 miljoen dollar in 2009 tot 29,5 miljoen dit jaar. Bijna een verdubbeling dus. Het bedrijf denkt in ieder geval tot en met 2012 in de rode cijfers te blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding