Staking legt Chinese productie Toyota stil

Toyota heeft de productie in de belangrijkste fabriek in China stopgezet als gevolg van een staking bij een onderdelenleverancier.

Chinese arbeiders roeren zich de laatste weken geregeld. Zij staan aan de basis van de enorme economische groei die China de afgelopen decennia doormaakte, dankzij hun goedkope arbeid. Steeds vaker willen de plattelandsmigranten nu delen in het succes.
Toyota liet weten dat de productie in Tianjin, in de buurt van Peking, vrijdag halverwege de dag was stilgelegd en dat het nog onduidelijk is of die maandag kan worden opgestart. Ondertussen zijn werknemers van een onderdelenfabriek van collega Honda in China zaterdag weer aan het werk gegaan na een staking van een week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Staking legt Chinese productie Toyota stil - Automobielmanagement.nl

Staking legt Chinese productie Toyota stil

Toyota heeft de productie in de belangrijkste fabriek in China stopgezet als gevolg van een staking bij een onderdelenleverancier.

Chinese arbeiders roeren zich de laatste weken geregeld. Zij staan aan de basis van de enorme economische groei die China de afgelopen decennia doormaakte, dankzij hun goedkope arbeid. Steeds vaker willen de plattelandsmigranten nu delen in het succes.
Toyota liet weten dat de productie in Tianjin, in de buurt van Peking, vrijdag halverwege de dag was stilgelegd en dat het nog onduidelijk is of die maandag kan worden opgestart. Ondertussen zijn werknemers van een onderdelenfabriek van collega Honda in China zaterdag weer aan het werk gegaan na een staking van een week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding