Van daaruit moet de verkoop worden geregeld van de plug-in hybride en elektrische auto’s die de Chinezen in Europa willen gaan verkopen.

BYD (Build Your Dream) heeft dit jaar drie exemplaren van zijn F3DM plug-in hybride sedan naar Madrid gezonden voor demonstraties. De F3DM heeft een elektromotor en een 1-liter benzinemotor, waarmee hij een topsnelheid haalt van 160 km/h en een actieradius heeft van 400 km. Alleen op de accu’s komt hij 100 km ver.

Onlangs kondigden BYD en Daimler Ag aan dat zij een joint venture zouden aangaan op het bouwen van elektrische auto’s in China. Daarmee is een investering van 87 miljoen dollar gemoeid. Daimler ontwerpt de auto’s en veiligheidscomponenten en BYD ontwikkelt de accu’s en elektrische aandrijving.

De AutoBinck Groep is intussen officieel BYD’s importeur voor Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.