Die stap levert mogelijk tot twintig miljard dollar (16,2 miljard euro) op, een van de grootste beursintroducties ooit. Officieel is de beursgang nog niet: persbureau Reuters meldt haar op basis van een bron dichtbij de transactie.

Als het doorgaat, zou de beurswaarde van GM uitkomen op tachtig à negentig miljard dollar. Het zou de grootste beursgang betekenen sinds die van Visa in maart 2008. Destijds haalde de creditcardmaatschappij bijna twintig miljard dollar op. Een succesvolle beursgang van GM zou een belangrijke overwinning betekenen voor de regering van president Obama. Dankzij de miljarden dollars staatssteun werd de autogigant vorig jaar, samen met zijn kleinere rivaal Chrysler, van de ondergang gered. De Amerikaanse overheid heeft ruim zestig procent van de aandelen GM in handen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding