De betrokkenen maken gewag van absurde tests die niets te maken hebben met het eigenlijke werk in de praktijk. Mark De Mey, woordvoerder van Volvo Gent, zegt tegen het Belgische Express het ongenoegen van de kandidaten te begrijpen, maar voegt er aan toe dat er heel specifiek gezocht wordt naar werknemers met een nieuw profiel. Volvo is volgens hem op zoek naar medewerkers die in verschillende functies kunnen worden ingezet. De Mey stelt dat onder meer in de lasafdeling nauwelijks nog manueel wordt gelast en dat er mensen nodig zijn die vooral lasmachines kunnen bedienen. Bovendien evolueert onze fabriek voortdurend. Functies die nu nog bestaan, zijn misschien volgend jaar niet meer nodig. Daarom wil men personeel dat dan een nieuwe functie kan invullen. 

General Motors Belgium heeft een outplacementbureau ingeschakeld om een nieuwe baan te zoeken voor zijn arbeiders tot vijfenveertig jaar die worden getroffen door de afslanking en eventuele sluiting van de fabriek in Antwerpen.

In totaal gaat het om 685 medewerkers. Ascento probeert voor elke getroffen arbeider of bediende een nieuwe baan te zoeken. Medewerkers die reeds een andere baan hebben, wordt verder begeleid in zijn nieuwe werksituatie.

bron: Express.be