Toyota roept Lexus terug

Toyota heeft gewaarschuwd voor een mogelijk defect in de motoren van de modellen van zijn premiummerk Lexus. Ook bij de eigen Crown kunnen er problemen optreden.

Ook bij de eigen Crown kunnen er problemen optreden. Het gaat volgens de Japanse autoproducent wereldwijd om 270.000 auto’s die mogelijk terug naar de garage moeten. Toyota zal het Japanse Ministerie van Verkeer maandag inlichten over het eventueel terugroepen van auto’s. Het probleem betreft niet goed functionerende klepveren bij 8 modellen, waardoor in het slechtste geval de motor tijdens het rijden kan uitvallen, zo laat een woordvoerder van Toyota weten. Het autoconcern meldt de afgelopen maanden zo’n 200 klachten te hebben ontvangen over motor falen. Volgens sommige automobilisten maakten de motoren een vreemd geluid. Of er als gevolg van de motorproblemen ongelukken zijn gebeurd is niet bekend. Het concern wil zo snel mogelijk maatregelen nemen om het mankement te verhelpen. Het gaat om 4,6 liter V8 motoren en de 3,5 liter V6 unit van de Lexus GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h en LS600hL. Ook de in eigen land erg populaire Crown van Toyota zelf is uitgerust met dergelijke motoren. Het nieuws over falende motoren komt voor Toyota op een ongunstig moment. De fabrikant probeerde juist zijn reputatie op te poetsen, nadat wereldwijd 8 miljoen auto’s waren teruggeroepen wegens problemen met de remmen en andere defecten. De grootste autoproducent ter wereld wordt al meer dan een jaar geteisterd door technische mankementen aan zijn modellen. Toyota kreeg onlangs een miljoenenboete in de Verenigde Staten omdat de auto’s niet snel genoeg zouden zijn teruggeroepen. Vorige week werd nog aangekondigd dat Toyota 17.000 exemplaren van de hybride Lexus HS250h terugroept, omdat uit tests was gebleken dat bij eventuele botsingen brandstof lekte. Voor dit model is een verkoopstop afgekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota roept Lexus terug - Automobielmanagement.nl

Toyota roept Lexus terug

Toyota heeft gewaarschuwd voor een mogelijk defect in de motoren van de modellen van zijn premiummerk Lexus. Ook bij de eigen Crown kunnen er problemen optreden.

Ook bij de eigen Crown kunnen er problemen optreden. Het gaat volgens de Japanse autoproducent wereldwijd om 270.000 auto’s die mogelijk terug naar de garage moeten. Toyota zal het Japanse Ministerie van Verkeer maandag inlichten over het eventueel terugroepen van auto’s. Het probleem betreft niet goed functionerende klepveren bij 8 modellen, waardoor in het slechtste geval de motor tijdens het rijden kan uitvallen, zo laat een woordvoerder van Toyota weten. Het autoconcern meldt de afgelopen maanden zo’n 200 klachten te hebben ontvangen over motor falen. Volgens sommige automobilisten maakten de motoren een vreemd geluid. Of er als gevolg van de motorproblemen ongelukken zijn gebeurd is niet bekend. Het concern wil zo snel mogelijk maatregelen nemen om het mankement te verhelpen. Het gaat om 4,6 liter V8 motoren en de 3,5 liter V6 unit van de Lexus GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h en LS600hL. Ook de in eigen land erg populaire Crown van Toyota zelf is uitgerust met dergelijke motoren. Het nieuws over falende motoren komt voor Toyota op een ongunstig moment. De fabrikant probeerde juist zijn reputatie op te poetsen, nadat wereldwijd 8 miljoen auto’s waren teruggeroepen wegens problemen met de remmen en andere defecten. De grootste autoproducent ter wereld wordt al meer dan een jaar geteisterd door technische mankementen aan zijn modellen. Toyota kreeg onlangs een miljoenenboete in de Verenigde Staten omdat de auto’s niet snel genoeg zouden zijn teruggeroepen. Vorige week werd nog aangekondigd dat Toyota 17.000 exemplaren van de hybride Lexus HS250h terugroept, omdat uit tests was gebleken dat bij eventuele botsingen brandstof lekte. Voor dit model is een verkoopstop afgekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding