Spyker betaalt GM laatste deel aankoopbedrag Saab

Spyker Cars N.V. heeft General Motors de tweede, tevens laatste aanbetaling gedaan voor de overname van Saab Automobile AB.

Het bedrag – 24 miljoen dollar plus rente – had eigenlijk pas op 15 juli hoeven worden overgemaakt, maar Spyker koos ervoor bijna twee weken eerder te betalen. Volgens Spyker is het bedrag afkomstig uit interne bronnen en is door de betaling aan GM geen enkele toename van externe schulden ontstaan. De interne fondsen zouden beschikbaar zijn gekomen na de afgeronde acquisitie van Saab Great Britain Limited door Spyker op 31 mei.

Victor Muller, CEO van Spyker Cars: "De vervroegde betaling aan GM onderstreept ons verlangen om deze transactie zo snel als mogelijk af te ronden. Het stelt ons management in staat om zich volledig te richten op de toekomst van de groep en het realiseren van Saab’s business plan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker betaalt GM laatste deel aankoopbedrag Saab - Automobielmanagement.nl

Spyker betaalt GM laatste deel aankoopbedrag Saab

Spyker Cars N.V. heeft General Motors de tweede, tevens laatste aanbetaling gedaan voor de overname van Saab Automobile AB.

Het bedrag – 24 miljoen dollar plus rente – had eigenlijk pas op 15 juli hoeven worden overgemaakt, maar Spyker koos ervoor bijna twee weken eerder te betalen. Volgens Spyker is het bedrag afkomstig uit interne bronnen en is door de betaling aan GM geen enkele toename van externe schulden ontstaan. De interne fondsen zouden beschikbaar zijn gekomen na de afgeronde acquisitie van Saab Great Britain Limited door Spyker op 31 mei.

Victor Muller, CEO van Spyker Cars: "De vervroegde betaling aan GM onderstreept ons verlangen om deze transactie zo snel als mogelijk af te ronden. Het stelt ons management in staat om zich volledig te richten op de toekomst van de groep en het realiseren van Saab’s business plan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding