In totaal wisten de Fransen bijna 1,9 miljoen wagens aan de man te brengen. Vooral de vraag vanuit China droeg bij aan de progressie. Ook de reeks nieuwe modellen gaf een stimulans bij klanten. Helaas voor PSA (op één na de grootste autofabrikant van Europa) lijkt de rest van het jaar minder florissant te verlopen. Het bedrijf wijst op aflopende stimuleringsmaatregelen voor de Europese auto-industrie. Ook op handen zijnde belastingmaatregelen zorgen dat PSA verwacht dat de Europese automarkt dit jaar uiteindelijk circa negen procent zal moeten toegeven op die van vorig jaar.

In ons land beleefden Citroën en Peugeot een mooie junimaand. In lijn met de gehele markt zetten ook de PSA-merken meer auto’s af. Peugeot zag de 107 in juni de populairste auto van Nederland worden. Ook de 5008 doet het goed, af te meten aan de verkoopcijfers en de snelle entree in het straatbeeld. Bij Citroën zijn ze blij met de goed scorende C1, C3 en DS3.