Mercedes heeft de India verkozen boven China als plek om zijn nieuwste supersportwagen te introduceren, zo meldt Financial Times. "Genieten van rijkdom en investeren in een Mercedes-Benz is vandaag de dag in sociaal opzicht veel meer geaccepteerd in tien jaar geleden", aldus Wilfried Aulbur, de ceo van Mercedes-Benz India ter gelegenheid van de introductie van de rechtsgestuurde SLS AMG in New Delhi. "Ik geloof dat India een van de belangrijkste markten voor exclusieve auto’s van de wereld wordt. We verwachten groei met dubbele cijfers over de komende paar jaar." Mercedes zou al tien stuks van de SLS AMG in India hebben verkocht voor twee miljoen roepia’s (ruim vierhonderdduizend dollar). Nog eens tien exemplaren in de tweed ehelft van het jaar zou een realistische target zijn. De fabrikanten Mercedes, BMW, Porsche, RR en Bentley hebben allemaal fabrieken opgezet in india. En Ferrari is bezig met het openen van zijn eerste dealerschap in Mumbai in de komende zes tot acht maanden.        

 

China, met negenhonderdduizend dollarmiljonairs,  is al een belangrijkste speler voor de markt van luxe auto’s. India zou 120 duizend dollarmiljonairs hebben, volgens Capgemini en Merrill Lynch Wealth Management.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding