Fiat heeft verklaard dat het een ‘zeer geheime’ brief heeft ontvangen van acht banken. Sergio Marchionne zegt in Financial Times dat hij verwacht dat Chrysler – waarvan Fiat twintig procent bezit – een dominante rol zal gaan spelen in de toekomst. Het Italiaanse Fiat zal aan gewicht verliezen, mede in verband met de Italiaanse arbeidsmoraal. Gisteren legden werknemers in de Termini Imerese-fabriek het gereedschap neer. Fiat gaat deze fabriek op Sicilië sluiten.

Fiat rapporteerde betere financiële resultaten over het tweede kwartaal en de aandelen van Fiat stegen met zeven procent. Fiat verkocht minder auto’s maar verbeterde de resultaten als gevolg van rigoureuze kostenreducties. Overigens zijn de goede cijfers vooral afkomstig van Case New Holland, de fabrikant van machines voor de bouw en de landbouw. CNH gaat op in het nieuwe afgesplitste bedrijf Fiat Industrial.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding