De omzet van Ford was in het tweede kwartaal 31,3 miljard dollar, dat is 4,5 miljard dollar meer dan in het tweede kwartaal van 2009. De Amerikaanse fabrikant eindigde het tweede kwartaal met een (automotive) schuldenlast van 27,3 miljard dollar. Dat is alweer zeven miljard minder dan ultimo het eerste kwartaal. De reductie van de schulden scheelt Ford 470 miljoen dollar per jaar aan rentelasten. Als Volvo nog normaal zijn resultaten zou hebben gerapporteerd, zou Volvo een kwartaalwinst op operationeel niveau hebben behaald van 53 miljoen dollar. Vorig jaar boekte Volvo nog een kwartaalverlies van 240 miljoen. De resultaten van de Europese tak van Ford resulteerden in een operationele winst van 332 miljoen euro in het tweede kwartaal, vorig jaar was dat 57 miljoen.

 

"We lopen voor of wat we gedacht hadden", zegt ceo Alan Mulally in een persbericht. "De betere resultaten zijn te danken aan onze nieuwe producten en aan onze afgeslankte bedrijfsstructuur wereldwijd."  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding