Voor het concern is een operationele jaarwinst van zes miljard nu het doel, waarvan vier miljard moet worden gerealiseerd door de divisie personenauto’s, een miljard door de bedrijfswagens en 0,8 miljard door financial services. 

 

Het komt vooral door een recordafzet in het tweede kwartaal van personenauto’s en een opleving van alle andere bedrijfsonderdelen. Het perspectief is duidelijk verbeterd. Voor de tweede keer heeft ‘Stuttgart’ de verwachrtingen nu dan ook naar boven bijgesteld. "wij rekenen voor 2010 op een duidelijke omzetstijging en streven naar een operationele winst van zes miljard euro", aldus topman Zetsche. Over het jaar 2009 boekte het concern nog een verlies op operationeel niveau van anderhalf miljard euro.

 

Daimler verwacht dit jaar duidelijk meer dan de 1,6 miljoen auto’s van 2009 te verkopen en de omzet zal ook duidelijk boven de 79 miljard euro uitkomen. In het tweede kwartaal steeg de omzet van het Daimler-concern met 28 procent tot 25 miljard euro. Het merk Mercedes-Benz verkocht 314 duizend auto’s, het beste kwartaal ooit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding