Na bijna drie decennia afwezig te zijn geweest, gaat Fiat de Amerikaanse markt weer op. Het spits wordt afgebeten door de 500 met 1.4 liter MultiAir-benzinemotor die later gezelschap krijgt van de 500C. Via zo’n tweehonderd Chrysler-dealers, met name in stedelijke gebieden, zal de Fiat 500 verkocht gaan worden. Fiat verwacht er in 2011 tussen de vijftig- en honderdduizend stuks van te kunnen slijten. In 2012 worden de gelederen versterkt door de 500 Abarth (met 160 pk vermogen) en een elektrisch aangedreven 500. Laatstgenoemde is exclusief voor de Amerikaanse markt bestemd.

 

De Amerikaanse variant van de Fiat 500 zal gebouwd gaan worden in het Mexicaanse Toluca, terwijl de motoren het levenslicht zien in Dundee, Michigan. Vanuit Servië gaat Fiat een vijfdeurs mpv-variant van de 500 importeren. Deze carrosserieversie, die een tot 2,40 meter vergrootte wielbasis krijgt, arriveert in 2012 in de Europese showrooms. (autointernationaal.nl)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding