De omzet over de eerste zes maanden nam met 20,8 procent toe naar 28,39 miljard euro want Peugeot en Citroen verkochten in de eerste zes maanden van dit jaar 5,5 procent meer auto’s. In de maand juni kwamen de verkopen echter 5,6 procent lager uit, wat vooral komt door de stapsgewijze verlaging van de Franse slooppremie. Sinds 1 juli bedraagt die premie nog maar vijfhonderd euro, de helft van het bedrag dat een Franse autokoper vorig jaar kon vangen. Op grond daarvan verwacht PSA voor de tweede helft van het jaar ook een verder afnemende dynamiek. Het Franse bedrijf gaat uit van een daling van zeven procent voor de Europese autoverkopen maar verwacht aan de andere kant een aanhoudende groei in met name China en in andere opkomende landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding