Een paar dagen geleden tekende ceo Silvio Pietro Angori al twee voorlopige overeenkomsten met betrekking tot een toekomstige samenwerking met de Tsinghua universiteit in Beijing en de Tong Ji universiteit van Shanghai. Al vanaf 1996 levert Pininfarina vanaf 1996 styling en engineering services aan Chinese autofabrikanten zoals Hafei, Chery, Changfeng, Brilliance en Jac. Pininfarina heeft sinds het midden van de negentiger jaren een kantoor in Bejing.

Nu is met het overheidsagentschap Shanghai International AutoCity Development (SAID) afgesproken dat Pininfarina een product development center in de Shanghai-regio zal oprichten. Met de universiteit daar zullen gezamenlijke trainingsactiviteiten voor het personeel worden georganiseerd en onderzoek gedaan op het gebied van design tot en met de virtuele en fysieke validering van prototypes. Met de universiteit in Beijing is overeengekomen  om in beginsel voor een periode van drie jaar samen te werken op het gebeid van design om het niveau van de opleidingen te verhogen en meer industriële input te genereren. De partijen zullen samen training en research voor specifieke projecten op zich nemen, inclusief designprojecten. Ook zullen onder meer  werkervaringen en trainingsprogramma’s worden uitgewisseld en gezamenlijk conferenties worden georganiseerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding