Dat is volgens de onderneming bijna honderd miljoen euro meer dan in de eerste zes maanden van 2008. Destijds was de omzet overigens wel zeshonderd  miljoen euro hoger. 

De omzet over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg 12,7 miljard euro, een toename van 3,5 miljard ten opzichte van een jaar geleden. De schuldenlast is in het eerste halfjaar met 878 miljoen euro teruggebracht tot acht miljard. Sinds eind 2007 heeft Continental zijn schuld met 2,8 miljard euro gereduceerd.

Het Continental-concern bestaat uit twee groepen: de Automotive Groep en de Rubber Groep. De Automotive Group realiseerde weliswaar de hoogste omzet (7,8 miljard euro), maar tegelijkertijd een relatief lage bijdrage aan de EBIT (360 miljoen euro). De Rubber Groep liet een omzet van 4,8 miljard euro noteren, bij een EBIT van 690 miljoen euro. Continental dankt de betere resultaten niet alleen aan de groeiende markt, maar volgens eigen zeggen ook aan de vorig jaar geïnitieerde kostenbesparingen.

Het concern had aan het einde van het tweede kwartaal 142.765 medewerkers in dienst. Dat zijn er 8.331 meer dan eind 2009 en 12.231 meer dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding