Mogelijk hebben de auto’s een defect, waardoor zij terwijl zij geparkeerd staan, toch kunnen wegrollen. Het gaat onder meer om de Civic (foto) en Accord uit de bouwjaren 2003 en 2004. Volgens de Japanse automaker zou in bepaalde situaties een hendeltje waarmee het startslot vergrendeld kan worden, niet werken. Dit onderdeel moet voorkomen dat bestuurders de sleutel uit het contact kunnen halen, als de auto niet correct is geparkeerd. De laatste jaren zijn er bij Honda en bij het Amerikaanse ministerie van Verkeer ten minste tien ongevallen gemeld die door het defect veroorzaakt zouden zijn. Zo werd een vrouw bijna door haar eigen auto overreden, nadat zij hem op haar oprit had geparkeerd. Voor zover bekend was er bij geen van de ongevallen sprake van letsel. Het is nog niet bekend of er ook in Nederland modellen van Honda terug naar de dealer moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding