In totaal verkocht Kia Motors één miljoen auto’s gedurende de eerste zes maanden van 2010, een toename van 34,1 procent vergeleken met het jaar ervoor. De verkoop in de VS steeg met 15,4 procent dankzij de introductie van de nieuwe Sorento. De Europese markt blijft volgens Kia onderhevig aan de economische recessie en komt in veel landen een einde aan de overheidssteun op belastingen. Toch heeft Kia de verkopen en het marktaandeel zien toenemen dankzij de lancering van de nieuwe, exclusief voor Europa geproduceerde Venga en de sterke verkopen van belangrijke modellen als de Picanto en de cee’d.

Ook in Nederland was Kia het eerste half jaar succesvol met een verkoopstijging van 163 procent ten opzichte van 2009. De Kia cee’d deed het met 2.511 verkochte eenheden goed, volgens Cor Baltus, managing director van Kia Motors Nederland: "Wij hebben er alle vertrouwen in het succes van de eerste helft van 2010 te kunnen voortzetten. Met de komst van de nieuwe Kia Sportage hebben we ook in het C-SUV segment een sterke speler in ons portfolio."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding