In een persbericht zegt Muller dat het artikel speculatief is en dat feiten ontbreken. ‘Spyker en Saab hebben besloten alle contacten met deze Zweedse publicatie te verbreken’, aldus het bericht. "Wij zijn altijd open geweest in de richting van de krant en we hebben altijd de vragen van Dagens Industri beantwoord. Het resultaat is een serie van speculatieve en vaak negatieve artikelen over de eigendomstructuur van Saab en de verhouding met Vladimir Antonov in het bijzonder. De artikelen ontbreekt het aan feiten en ze zijn beschadigend voor Spyker, Saab en Vladimir Antonov. Als gevolg ervan zullen wij onmiddellijk stoppen met alle interactie met Dagens Industri", aldus Muller.

In de artikelen in Dagens Industri werd onder meer gesuggereerd dat Vladimir Antonov zijn lening terug zou willen hebben. Antonov verstrekte aan Muller achthonderd miljoen kronen (85 miljoen euro) om Saab te kunnen overnemen. Antonov zou onvoldoende zeggenschap hebben over de toekomst van Saab.  

 

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding