In Noord-Amerika wist GM zelfs een winst van 1,6 miljard dollar binnen te halen, maar dat werd gedeeltelijk teniet gedaan door een verlies van 200 miljoen dollar op de activiteiten in Europa waar het bedrijf volop in de reorganisatie van dochter Opel zit. De kwartaalomzet kwam uit op 33,2 miljard dollar, ruim tien miljard beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Verwacht wordt dat General Motors nu op zeer korte termijn, waarschijnlijk vrijdag al, zal aankondigen dat het weer op de beurs zal terugkeren. GM is nu in handen de Amerikaanse regering.

‘’Ik ben tevreden met onze vooruitgang bij het bereiken van de doelstellingen. We hebben sterke producten in de markt gezet, de kosten onder controle gehouden en vooruitgang geboekt bij strategische initiatieven zoals de herstructurering in Europa. We hebben nu twee achtereenvolgende kwartalen met winst en een positieve cashflow neergezet,” aldus Chris Liddell, vice-voorzitter van de rvb van GM en chief financial officer. ijn opvolger wordt Akerson. (Zie verder in deze nieuwsbrief)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding