De namen van de mogelijke investeerders worden niet vrijgegeven, zo benadrukt zij. Die worden geheim gehouden om het proces alle kans van slagen te geven.

General Motors nam deze week vastgoedconsultant CB Richard Ellis in de arm. De beslissing van de Amerikanen om al te zoeken naar een koper voor het terrein van de fabriek, wekt zowel bij de haven als bij de vakbonden verbazing. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen zegt zelf nog geen beslissing te willen nemen over het gebruik maken van het recht tot terugkoop van de terreinen. Daarvoor moet eerst de zoektocht naar een overnamekandidaat zijn afgerond, luidt het standpunt. De haven heeft ook een eerste recht op koop, iets waarvan General Motors op de hoogte zou moeten zijn.

Vakbondsman Rudi Kennes van ABVV kondigt aan dat hij vrijdag tekst en uitleg zal vragen op de ondernemingsraad in Antwerpen en dat hij volgende week hetzelfde zal doen op de Europese ondernemingsraad in Duitsland. "Ik vind dat dit niet kan", zegt hij. "Terwijl er nog een overnamekandidaat wordt gezocht, gaat General Motors al op zoek naar iemand om de terreinen te kopen?" Maandag is het werk in de Antwerpse autofabriek opnieuw opgestart, nadat de productie vier weken had stilgelegen. General Motors liet eerder dit jaar weten de fabriek te sluiten. Momenteel worden in de faciliteit alleen nog de GTC en TwinTop uitvoeringen van de oude Astra gebouwd.

Uit: Autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding