Verwezenlijking van de ambitie om concurrenten als Toyota en Volkswagen qua grootte te passeren zal dan ook wat langer op zich laten wachten, meldt de website autointernationaal.

Nog maar twee jaar geleden verraste BYD (Build Your Dreams) vriend en vijand door te stellen dat het in 2015 de grootste autofabrikant van China wilde zijn, gevolgd door het mondiale marktleiderschap in 2025. Voor dit jaar heeft BYD echter de verkoopdoelstelling bijgesteld van 800 duizend naar 600 duizend auto’s. In de afgelopen vijf jaar kon het concern snel groeien. Maar in de eerste zeven maanden van dit jaar wist BYD slechts een derde van zijn verkoopdoelstelling te realiseren. Als oorzaken voor het tegenvallende groeitempo noemt BYD behalve de minder stijgende vraag ook het bar slechte weer in grote delen van het land en interne problemen met het uitbreiden van de productiecapaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding