Dat meldde het Duitse Handelsblatt. De grootste aandeelhouder van Daimler zou vooralsnog geen plek in de toezichtsraad opeisen. Aabar heeft sinds maart 2009 zo’n negen procent van Daimler in handen. Een half jaar geleden heeft topman Mohamed Badawi Al-Husseiny van het investeringsfonds nog gezegd dat zijn fonds deze herfst een plaats zou kunnen gaan innemen in de raad van toezicht van Daimler.

De aandeelhouder van Daimler heeft duidelijk minder haast dan Katar, de grootaandeelhouder van het Volkswagen-Porsche concern. Het emiraat Katar heeft sinds april van dit jaar een eigen vertegenwoordiger in de raad van toezicht van Volkswagen. In 2011 zou een tweede stoel kunnen volgen. Katar heeft inmiddels ook tien procent van de aandelen van Porsche in bezit  en heeft al sinds januari een zetel in de toezichtsraad van Porsche in Stuttgart. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding