Dat melden bronnen die bekend zijn met de planning van de beursgang. De zogenoemde ‘roadshow’, een rondgang langs potentiële investeerders, zou op 3 november moeten beginnen. Dit is de dag na de verkiezingen. Op 17 november zou de prijs van de aandelen worden vastgesteld, waarna het nieuwe aandeel GM op 18 november zijn debuut moet maken op Wall Street.

Door te wachten tot november zouden investeerders de derde kwartaalresultaten van GM in hun afweging mee kunnen nemen. Het bedrijf heeft de afgelopen 2 kwartalen, na een lange periode in de rode cijfers, met winst afgesloten. Het is bij een beursgang meestal gebruikelijk dat het bedrijf over een langere periode heeft laten zien winstgevend te kunnen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding